Chinese horeca: 'Overheid wil praten over personeel

Chinese horeca: 'Overheid wil praten over personeel

De overheid heeft toegezegd te gaan praten met Chinese en Aziatische horecabedrijven over het aannemen van personeel uit het buitenland. Dat is de uitkomst van het protest dat eerder deze week plaatsvond op het Plein voor de Tweede Kamer in Den Haag.

'Er is nog geen concreet antwoord van de overheid. Wel zegt de overheid toe om met ons te praten over de problematiek die Chinese en Aziatische horecabedrijven nu tegenkomen door de wetswijziging', aldus Liping Lin, directeur van de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers.

Eerder deze week protesteerden Aziatische horecaondernemers op de veranderende wetgeving omtrent de tewerkstellingsvergunningen (TWV), die het bijna onmogelijk maakt om nog Aziatische koks naar Nederland te halen. Dit zou voor veel horecabedrijven de doodsteek kunnen zijn, lieten de Aziatische horecaondernemers eerder weten.

D66 diende daags na de demonstratie in de Tweede Kamer een motie in waarin minister Asscher van Sociale Zaken wordt verzocht in overleg te treden met Aziatische restaurants.

Op Misset Horeca Connect een discussie over Chinese horecaondernemers.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.