nieuws

Bierdiner bij Karel V in Utrecht

Restaurant

Grand Hotel Karel V start in februari met het Bourgondisch Bierarrangement. Onderdeel van dit arrangement is een vijfgangendiner, niet in combinatie met wijn maar met vijf regionale bieren, waaronder het eigen KV bier van chefs Vito Reekers en Jasper Gronert.

Bierdiner bij Karel V in Utrecht

Karel V in Utrecht lanceerde in januari vorig jaar haar eigen biertje. Wat voor chefs Vito Reekers en Jasper Gronert begon als hobby, is uitgegroeid tot een speciaalbier van formaat. Na verschillende brouwsels te hebben getest, werd uiteindelijk gekozen voor de ‘Indian Pale Ale’, een amberkleurig biertje met extra hop en bergamot als karakteristiek bestandsdeel. Het bier krijgt hierdoor een frisse ondertoon, ondersteunt door het aroma van de hop.

Bier op het menu

Naast het eigen KV-bier staan er ook andere regionale bieren op het menu. Twee ervan zijn door brouwerij Maximus gebrouwen, twee bieren zijn geproduceerd door brouwerij de Rode Dop uit Utrecht en een is van de hand van brouwerij de Molen uit Bodegraven.

Brouwproces variëren

Dat bier goed te combineren is met culinaire hoogstandjes komt door de eindeloze combinaties en mogelijkheden die er zijn in het brouwproces. Bij bier mag je specerijen toevoegen, kun je variëren met suikers en soorten hop en experimenteren met verschillende graansoorten. In tegenstelling tot wijn, waar er bij het productieproces allerlei restricties gelden.

‘Bij het KV bier past bijvoorbeeld een gerecht met octopus, knolselderij, kafirlimoen en miso. Het is een gerecht met voldoende body en frisheid om te kunnen combineren met ons biertje’, aldus chef Vito Reekers.

Bourgondisch bierarrangement

Het Bourgondisch Bierarrangement is te boeken vanaf februari en bevat een vijfgangen bier/spijs menu in Grand Restaurant Karel V, plus een overnachting met ontbijt. Vanaf 173,- euro per persoon.

Reageer op dit artikel