nieuws

Foie gras terug op de kaart in Californië

Restaurant

Het verbod op het serveren van ganzenlever in de Amerikaanse staat Californië is ingetrokken. Chefs aan de Amerikaanse westkust reageren opgetogen en zetten foie gras weer massaal op de menukaart.

Foie gras terug op de kaart in Californië

Sinds juli 2012 gold er een foie gras-verbod in restaurants in Californië. Het verbod stond bekend als ‘California Health and Safety Code, sectie 25982’, maar is deze week door het US District Court als ongeldig verklaard.

Chef-koks vieren het opschorten van het ganzenleververbod massaal door de delicatesse weer op de kaart te zetten. Het gaat hierbij zowel om bestaande, oude gerechten als nieuwe creaties met foie gras. De Amerikaanse chefs uitten hun vreugde massaal op sociale media.

Foie gras is al jaren een omstreden product vanwege de productietechniek van de delicatesse. Ook in ons land steekt de ganzenleverdiscussie vaak de kop op. Ook een mening over het gebruik van foie gras? Ga dan naar ons discussieplatform Misset Horeca Connect en praat mee.

Reageer op dit artikel