nieuws

‘Fucking Perfect’ van Sergio Herman in maart in Nederland

Restaurant

De documentaire over het laatste jaar van Sergio Herman en zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis ‘Fucking Perfect’ komt in maart naar Nederland. De film gaat op 9 februari in première op het filmfestival in Berlijn.

‘Fucking Perfect’ van Sergio Herman in maart in Nederland

De trailer van ‘Fucking Perfect’ gaat als een gekke rond op social media zoals twitter en Facebook en oogt overal lof. ‘Kippenvel’. ‘Hier moeten we echt naar toe.’ ‘Binnenkort naar de bioscoop!’ en ‘Fascinerend’ zijn slechts enkele lovende reacties op de trailer.

Fucking Perfect gaat over het laatste jaar van het driesterrenrestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. Sergio Herman maakte in de zomer van 2013 bekend dat hij eind dat jaar de deuren van Oud Sluis op slot zou doen. De film gaat over de enorme drive van Herman. Zijn dagelijkse streven naar schoonheid en perfectie en de offers die daarvoor zijn gebracht.

Willemiek Kluijfhout
Vanaf het moment van het besluit wordt hij in zijn laatste jaar in de keuken in Sluis gevolgd door de van oorsprong Zeeuwse filmmaker Willemiek Kluijfhout van Trueworks. Zij maakte ook ‘L’amour des moules’, een lofzang aan de Zeeuwse mossel, waar Sergio Herman ook in voorkomt.

Vanaf 19 maart is de film in Nederland te zien.

Reageer op dit artikel