nieuws

Koen van den Hurk van Wollerich pakt Zilveren Koksmes

Restaurant

Zenuwachtig was hij zeker. Bovendien had hij vannacht maar een uurtje geslapen. Koen van den Hurk, chef de partie van restaurant Wollerich in Sint-Oedenrode heeft ondanks zijn zenuwen de Zilveren Koksmes gewonnen. Op 14 januari kreeg hij de prijs Nationaal Kampioen Jonge Koks uitgereikt door Albert Kooy, juryvoorzitter en SVH Meesterkok. De wedstrijd vond plaats tijdens de Horecava in Amsterdam RAI.

Koen van den Hurk van Wollerich pakt Zilveren Koksmes

De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een driegangen menu voor 4 personen op basis van uitsluitend verse ingrediënten. Acht jonge koks uit topbedrijven streden om het kampioenschap. De deelnemers moesten jonger zijn dan 26 jaar. Tweede werd Bert van Gennip, zelfstandig werkend kok bij Restaurant De Leuf in Ubachsberg. Derde werd Lars Drost, chef de partie bij Ciel Bleu Okura in Amsterdam.

De creativiteit van de koks stond centraal. Het thema van de wedstrijd was Dutch Cuisine, waarbij groenten de hoofdrol spelen. De winnaar won naast het Zilveren Koksmes een Big Green Egg, Kalfsvlees van VanDrie Group ter waarde van € 750,- een messenkoffer van Wüsthof en een cheque van € 500,-

De jury, bestaande uit de voorzitter Albert Kooy, SVH Meesterkok en Keng Vichianrat, lid Koksgilde Nationaal Team en Guido Panjer, eveneens lid van dit team beoordeelde de prestatie van de winnaar met het hoogst aantal punten. Hierbij werd niet alleen op smaak gelet, ook de presentatie, de bereiding en duurzaamheid van ingrediënten en de invulling van het thema Dutch Cuisine waren van groot belang.

De wedstrijd is georganiseerd door Koksgilde Nederland in samenwerking met de Horecava.

Reageer op dit artikel