nieuws

Sterchef Wilco Berends naar Amsterdam

Restaurant

Wilco Berends, patron-cuisinier van sterrestaurant De Nederlanden in Vreeland wordt chef de cuisine van Rembrandt Tower Boardroom. Berends gaat vanaf deze maand koken voor meetings, lunches, private diners en andere bijeenkomsten in de Amsterdamse toren. Hij doet dit naast zijn werk voor De Nederlanden.

Sterchef Wilco Berends naar Amsterdam

Wilco Berends kookte tijdens Hemels Rembrandt voor het eerst in de toren. Tijdens Hemels Rembrandt in september en oktober vorig jaar bevond zich in de boardroom op de 32ste etage van de toren een tijdelijk restaurant. Museum Het Rembrandthuis stelde een aantal werken van de Nederlandse grootmeester beschikbaar voor de inrichting.

Nu krijgt de samenwerking vastere vorm. Of zoals een persverklaring zegt: ‘Wilco Berends wordt het culinaire brein van de Boardroom. Berends en zijn team staan bekend om de eerlijke keuken, waarbij regionale seizoenproducten de boventoon voeren. Bij Rembrandt Tower Boardroom geven zij vanaf deze maand culinaire invulling aan de bijeenkomsten vanuit de op 150 meter hoog gelegen keuken van de Boardroom.’

Alexandra Hutter, directeur en oprichter van Rembrandt Tower Boardroom, over het werk van Berends tijdens Hemels Rembrandt: ‘We hebben toen ervaren dat de uitmuntende culinaire creaties van Wilco en zijn team zeer goed aansluiten bij onze stijl en de kwaliteit die we willen bieden’

Wilco Berends: ‘Het hele team van De Nederlanden is er trots op om letterlijk op topniveau te mogen koken voor de gasten van De Rembrandt Tower Boardroom.’

Reageer op dit artikel