nieuws

Sterzaak organiseert kookwedstrijd op het water

Restaurant

Sterrestaurant Katseveer van Jessica en Rutger van der Weel organiseert samen met het Koksgilde Zeeland ‘De slag op de Schelde’. Het is een kookwedstrijd aan boord van een schip. Het wedstrijdthema is asperges gecombineerd met een mooi product uit de Oosterschelde. De Slag op de Schelde vindt dit jaar voor het eerst plaats.

Sterzaak organiseert kookwedstrijd op het water

De wedstrijd is een vervolg op de asperge-amusewedstrijd zoals die negen jaar lang in het Zierikzeese restaurant De Zeelandbrug werd gehouden. Dit restaurant is gesloten.

Edwin Vinke – Dick Middelweerd

Bekende topchefs vormen de jury van de Slag op de Schelde:  Edwin Vinke (Kromme Watergang**), Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve**), Sjaak Jobse (Plat de Zélande). Mike Dooms van de Kromme Watergang beoordeelt de wijn/spijs combinaties.

‘Wij zijn altijd bezig met dingen organiseren…’ zegt chef Rutger van der Weel. We hebben ook onze culinaire autorit bijvoorbeeld. Deze wedstrijd is ontstaan omdat het Koksgilde een vervolg wilde geven aan de amusewedstrijd die bij De Zeelandbrug werd gehouden. Al pratende ontstond het idee om het op het water te doen. Met de Alliance Gastronomique hebben we ook al eens een dag op een boot doorgebracht, vandaar. ‘De deelnemers zijn chefs of souschefs. Zij maken asperges gecombineerd met een product uit onze mooi Oosterschelde’, aldus Van der Weel.

Zeebenen

De opdracht: 20 kleine gerechtjes voor vip-gasten die voldoen aan het thema. De componenten van het gerecht mogen op de wal worden voorbereid. Aan boord voeren de deelnemers alleen nog de a la minute bereidingen uit. De wijn mag inkoop maximaal 10 euro zijn. Een cocktail is ook toegestaan.

‘Daarnaast moeten de deelnemers wel in bezit zijn van stevige zeebenen! Aangezien de wedstrijd op het water gehouden wordt aan boord van een schip,’ lacht Jessica van der Weel. De recepturen worden vooraf (anoniem) beoordeeld door Rutger van der Weel en Hans Everse van het Koksgilde Zeeland.

De wedstrijd vindt plaats op maandag 18 mei. Inschrijven voor de strijd op het water kan tot 16 maart.

Reageer op dit artikel