nieuws

De Leest en Vila Joya werken aan culinair event in Nederland

Restaurant

Jacob Jan Boerma heeft serieuze plannen voor het organiseren van een culinair festival in Nederland. De driesterrenchef van De Leest in Vaassen wil internationale chefs naar Nederland halen om ze een exclusief diner te laten verzorgen. Justin Ultee van Vila Joya in Portugal gaat hem daarbij helpen.

De Leest en Vila Joya werken aan culinair event in Nederland
Allen Markey - Photography

De Nederlandse driesterrenchef kookte zondag 25 januari tijdens het culinaire festival Obsession 2015 in Northcote hotel en restaurant in het district Lancashire in Engeland en sprak daar met Justin Ultee (links op de foto) over de plannen.

Portugal

Nederlander Ultee is in vele landen betrokken bij de organisatie van culinaire festivals, onder andere bij het Portugese Vila Joya, en moet – ook – Boerma helpen bij de organisatie.

Internationale chefs

De patron-cuisinier van De Leest in Vaassen denkt aan een evenement van een week tot tien dagen, waarbij iedere avond een andere internationale chef een exclusief diner verzorgt voor een select gezelschap.

‘Iedere chef kan een journalist meenemen uit zijn of haar land, waardoor we internationale aandacht krijgen voor Nederland’, aldus Boerma tegen Misset Horeca.

Food en travel

Omdat hij zijn initiatief heel duidelijk ziet als een manier om food- en traveltoerisme naar ons land te stimuleren, wil hij een breder programma presenteren.

Nederlandse talenten

Boerma: ‘We hebben in Nederland veel jonge en talentvolle koks en die wil ik ook internationaal onder de aandacht brengen. Ik denk nog na over de exacte invulling, maar zij moeten een platform krijgen om te laten zien waartoe ze in staat zijn.’

Cultuur

Bovendien wil hij meer van het land tonen dan alleen eten en drinken. ‘Nederland is rijk aan cultuur, dat moet eveneens onder de aandacht worden gebracht van de met de chefs meegereisde journalisten.’

Locatie

De driesterrenchef denkt aan 2016, zodat er voldoende voorbereidingstijd is, maar wil nog niet loslaten waar het evenement moet gaan plaatsvinden.

Boerma heeft al een aantal partners, dat interesse heeft of zelfs al een toezegging heeft gedaan hem hierbij te steunen.

Bekijk hier een fotoverslag van het ‘optreden’ van Jacob Jan Boerma en zijn team tijdens Obsession 2015.

Reageer op dit artikel