nieuws

Restaurantverenigingen starten eigen actieweken

Restaurant

Les Patrons Cuisiniers, Alliance Gastronomique en Jeunes Restaurateurs d’Europe starten hun eigen restaurantweken. ‘Over de exacte invulling zijn we nog in overleg, maar we gaan dit jaar van start’, aldus voorzitter Cees Helder maandag 2 februari voorafgaand aan het Jaardiner van Les Patrons Cuisiniers bij Bij Jef in Den Hoorn op Texel tegen Misset Horeca.

Restaurantverenigingen starten eigen actieweken

‘Er zijn al een hoop restaurantweken door het jaar heen, waaraan de organisatoren een stevige boterham verdienen’, aldus voorzitter Cees Helder van Les Patrons Cuisiniers.

‘Als zij het kunnen, dan moeten wij ook in staat zijn dit voor elkaar te krijgen.’

Alliance Gastronomique

Helder laat aan Misset Horeca weten dat zijn vereniging de restaurantweken gaat organiseren samen met de collega’s van Alliance Gastronomique en Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Statement

Vorig jaar januari maakte Helder tijdens het Jaardiner van Les Patrons Cuisiniers bij Avant-Garde van Groeninge in Eindhoven al een duidelijk statement tegen de vele actieweken.

In gesprek

Vijf maanden later lieten de restaurantorganisaties weten met elkaar in gesprek te zijn ‘om weer baas in eigen huis te zijn’.

Coöperatie

Dat moet dus gaan gebeuren met het zelf organiseren van actieweken. ‘We zijn bezig met de uitwerking. We starten een coöperatie en willen nog dit jaar van start gaan’, aldus Nederlands eerste driesterrenchef.

Reageer op dit artikel