nieuws

Amsterdam krijgt Nutella-restaurant

Restaurant

Amsterdam krijgt nog dit jaar een Nutella-restaurant aan het Max Euweplein, vlakbij het Holland Casino. Dit laat initiatiefnemer Roberto Fava weten aan Misset Horeca. Fava heeft in de stad al vijf Ice Bakery’s waar producten gemaakt met Nutella de boventoon voeren.

Amsterdam krijgt Nutella-restaurant

Welke naam het nieuwe restaurant, verwachte opening december 2015, krijgt is nog niet bekend. Het huurcontract voor de locatie met horecavergunning is vorige week getekend door partners van Fava, Kiro Beheer en Max Aziz. Fava is verantwoordelijk voor het concept.

IJs aan tafel
‘Hoe leuk is het dat ouders met hun kinderen aan tafel kunnen genieten van een ijs coupe. Of onze crêpes aan tafel geserveerd krijgen.’ Fava, zoon van Italiaanse ouders, gaat ook broodjes, pizza’s en pasta serveren met Nutella. ‘Pizza en pasta met mate natuurlijk, maar klein pastagerechten, bijvoorbeeld ravioli gevuld met een beetje Nutella, en pizzaatjes met mascarpone, Nutella en afwerkt met M&M’s zie ik wel voor me. Het assortiment vullen we wel aan met ‘gewone’ pasta’s en pizza’s.

In augustus 2014 opende Fava zijn eerste Ice Bakery aan de Leidsestraat 102 in hartje Amsterdam. De kalverstraat volgde, evenals twee locaties op de Nieuwendijk. Nummer vijf zit aan het Rokin 134, tevens de locatie waar Roberto Fava kantoor houdt op de bovenliggende etage. Ice Bakery aan het Rokin kent de toevoeging XL, vanwege de voor Amsterdamse begrippen grote zaak gaat hier en banketbakker aan het werk en kunnen ze hier ook groepen ontvangen.

Deze maand opent de zesde locatie van Ic Bakery aan de Oude Doelenstraat Fava: ‘Ik droom van het Damrak.’ Achter de schermen werkt Fava een franchisehandboek uit.

Reageer op dit artikel