nieuws

Europese prijs voor De Hallen Amsterdam

Restaurant

De Hallen in Amsterdam-West waar de Foodhallen onderdeel van uitmaakt, heeft een Europese prijs in de wacht gesleept. De jury roemt de wijze waarop de voormalige tramremise is gerestaureerd en bewaard is gebleven.

Europese prijs voor De Hallen Amsterdam

Het gaat om de Cultural Heritage/Europa Nostra Award 2015 in de categorie instandhouding. De jury roemt de wijze waarop de voormalige tramremise is gerestaureerd. De prijs wordt begin juni uitgereikt op het jaarlijkse Europees Erfgoed Congres in de Noorse hoofdstad Oslo.

De Hallen maakt kans op 10.000 euro, als het gebouw tijdens de ceremonie in Noorwegen tot ‘Grand Prix’-winnaar wordt uitgeroepen. Bekijk hier een video van de foodhallen in Amsterdam in deze voormalige tramremise. 

De Cultural Heritage/Europa Nostra Award werd in 2002 ingesteld door de Europese Commissie en Europa Nostra. De prijs eert en bevordert de beste initiatieven in de categorieën instandhouding, management, onderzoek, onderwijs en communicatie.

 

Reageer op dit artikel