nieuws

Primedinners: netwerk voor sterrenchefs

Restaurant

Deze zomer gaat Primedinners van start van mede-initiatiefnemer Chanine Steffers en investeerder John Rietdijk. Het is een netwerk van en voor sterrenchef wereldwijd. ‘We zijn gratis voor sterrestaurants en bundelen leveranciers, een webshop, het zoeken van geschikt personeel, reserveringen et cetera.

Primedinners: netwerk voor sterrenchefs
Noordzee-krab, oriental style van Menno Post, de Bokkedoorns.

Primedinners richt zich exclusief op restaurants met een of meerdere Michelinsterren. Op de vraag van Misset Horeca of Primedinners zich gaat ontpoppen tot kortingssite, zijn Steffers en Rietdijk resoluut. ‘Ons concept is op luxe gericht. Niet op korting. We willen het eten op Michelin-niveau meer onder de aandacht brengen. Dat doen we niet door het geven van korting aan consumenten.’ Rietdijk beweert niet dat Primedinners nooit een aanbieding op consumentenniveau zal doen. ‘Maar ons verdienmodel ligt bij de aangesloten bedrijven. Niet bij de chefs of de restaurants.’

Primedinners op Facebook
Primedinners opereert volgens Rietdijk op drie niveaus, ‘naast de restaurants is Primedinners er ook voor consumenten en leveranciers. Verwachting is dat we 1 juli live gaan met onze website.’ Steffers begon als liefhebber van lekker eten drie jaar geleden met de bouw van het netwerk. Een half jaar geleden kreeg Primedinners een Facebookpagina. ‘We hebben nu wereldwijd ruim 12.000 volgers, chefs en consumenten.’

Volgers van Primedinners op Facebook zijn onder andere Menno Post (Bokkedoorns), Richard van Oostenbrugge (Bord’eau), Erik van Loo (Parkheuvel) en Syrco Bakker (Pure C),  Stefan Van Sprang (Aan de Poel), Dennis Kuipers (Vinkeles) David Johansen (Kokkeriet in Denemarken), Matteo Ferrantino (Vila Joya in Portugal) en Ferran Cerro Llurba (Sergi Arola in Spanje).

Aan de Poel
Op 18 mei is tweesterrenrestaurant Aan de Poel in Amstelveen decor voor het opnemen van de officiële video van Primedinners. De video-opnames worden afgesloten met een besloten BBQ/borrel voor genodigden.

Reageer op dit artikel