nieuws

Stan Kerckhoffs nieuwe SVH Meestergastheer

Restaurant

Stan Kerckhoffs is geslaagd voor zijn meesterproef SVH Meestergastheer. Kerckhoffs is maître en sommelier bij Latour* in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee.

Stan Kerckhoffs nieuwe SVH Meestergastheer

De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk van Grand Hotel Karel V in Utrecht en Leon IJpelaar van FG Food Labs.

Proef
De wijn-spijs combinatie van gegrilde zeetong en gebrande carabineros garnaal begeleid met Pinot Blanc K. Angerer Kamptal uit Oostenrijk viel in de smaak bij de juryleden. De commissie liet weten dat de medewerkers van Kerckhoffs zeer hartelijk en professioneel waren. Daarnaast was de sfeer aangenaam.

De Maître zegt zelf dat hij een perfectionist is die verslaafd is aan zijn vak en mensen altijd op nummer een zet.

Loopbaan
Kerckhoffs ging na zijn opleiding Gastheer aan het werk bij Hotel-Restaurant Prinses Juliana* in Valkenburg. Daarna werkt hij bij restaurant La Ville en ’t Pakhoes in Maastricht. Sinds 2005 werkt hij bij restaurant Latour in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Het restaurant heeft sinds 2005 een Michelinster en behaalde in de gids van GaultMillau 2014 zestien punten. De nieuwe Meestergastheer bekwaamde zich in 2005 verder in het Gastheerschap bij de Gastronoom/Sommelier opleiding van Peter Klosse.

Reageer op dit artikel