nieuws

’t Onland 225 jaar herberg

Restaurant

Ooit ging herberg ’t Onland in Doetinchem van start op een als waardeloos bestempeld stuk grond. Het stond het succes van de herberg niet in de weg. Op 1 mei viert ’t Onland het 225-jarig bestaan. Ook verschijnt dan een boek over de geschiedenis van de herberg.

’t Onland 225 jaar herberg

De naam van herberg ’t Onland verwijst naar het meest drassige en onbruikbare stukje grond dat er op het Doetinchemse landgoed Slangenburg te bespeuren was. Uitgerekend op die plek stichtte ‘stamvader’ Gerrit Hendrik Nijenhuis rond 1790 een boerderij annex herberg.

Ter gelegenheid van het 225-jarig bestaan worden er op 1 en 2 mei open dagen gehouden met talloze activiteiten. Daarnaast verschijnt er een boek waarin de lange historie van deze typisch Achterhoekse onderneming nauwgezet wordt verteld.

Roemruchte dansfeesten

De verhalen in het boek komen veelal voort uit de herinneringen van de herbergiersfamilie Nijenhuis. De roemruchte dansfeesten van moeder Onland bijvoorbeeld, gemobiliseerde Nederlandse soldaten die stiekem eten van de keukentafel wegkaapten en noodlottige gebeurtenissen die in de buurt grote sporen nalieten.

Het boek, simpelweg getiteld Herberg ’t Onland, is op de open dagen met korting voor €17,90 verkrijgbaar.

 

Reageer op dit artikel