nieuws

Texel Culinair in het teken van Texels rund

Restaurant

De komende editie van Texel Culinair staat in het teken van Texels rund. Het is de twaalfde keer dat Texel Culinair plaatsvindt. Dat gebeurt van 11 tot en met 13 september.

Texel Culinair in het teken van Texels rund

Texel Culinair is gewijd aan 600 jaar stadrechten van Texel. De deelnemende restaurants op het eiland gebruiken typisch Texelse ingrediënten en wedijveren op Texel Culinair met hun culinaire gaven, zo meldt De Restaurantkrant. In drie dagen tijd worden een kleine 100 gerechtjes gemaakt en geproefd door zo’n 15.000 bezoekers.

Naar verwachting serveren 20 deelnemende restaurants ‘het Kwekertje’; een gerechtje met Texels weiderund. Ieder restaurant kan deelnemen en een Kwekertje serveren. Om de variatie aan gerechtjes tijdens het gehele evenement hoog te houden, moeten deelnemers vooraf het recept van hun gerechtje vastleggen bij de organisatie.

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Naast de culinaire verfijning zijn ook de vriendelijke prijzen van de gerechtjes een gezonde drijfveer voor de koks om het niveau van Texel Culinair nog verder te laten groeien, zo meldt de organisatie.

Reageer op dit artikel