nieuws

The Pepper Trail opent in Rotterdam

Restaurant

Vanaf medio april opent in Rotterdam The Pepper Trail. Eigenaar Vipin Moharir presenteert exclusief in Nederland de karakteristieke Indiase keuken in een modern jasje. Misset Horeca heeft de primeur om de eerste recepten van de menukaart te publiceren.

The Pepper Trail opent in Rotterdam

De gerechten zijn allen op Indiase wijze bereid. Chef-kok Sanjay Bahl verwerkt in zijn keuken authentieke specerijen. Hij wil het culinaire erfgoed van de Indiase keuken behouden. Bahl heeft in ruim twintig jaar ervaring opgedaan in verscheidene restaurants in onder andere India en Dubai.

Kruidig
Nederlanders raken steeds meer gewend aan kruidig eten. Lekker Heet, was de coveropening van vorige Misset Horeca. Er komt een einde aan het Hollandse laffe eten. Pieter Punter, directeur van smaakonderzoeksbureau OP&P constateert ook dat we steeds kruidiger eten. ‘Dat zie je met sprongen omhoog gaan.’

Recepten
Naar eigen zeggen spelen de specerijen een grote rol in alle gerechten op de kaart. Het menu bevat bijvoorbeeld Vension Galouti Pepper Trail; een gerecht met hertenvlees, kruidnagel en kardemom, verschillende specerijen, gegaard in ghee, geserveerd met saffraan parantha en sla.

Murgh Badam Kesar Tikka is een schotel met kip die gemarineerd is met amandelen en saffraan yoghurt, met verschillende specerijen.

Gilori Kebab is een combinatie van betelbladen met lam-peper-masala/garnalen met sla.
Malai Broccoli Pepper Trail is een gerecht met op houtskool gegrilde broccoli met yoghurt, kardemom, peper en verse mango-chutney.

Restaurant
In het restaurant wordt waarde gehecht aan een goede samenstelling van wijn-spijscombinaties. Daarnaast worden er Indiase cocktails geserveerd en heeft het restaurant een open keuken.

Het restaurant is gelegen aan de Kruiskade in Rotterdam.

Reageer op dit artikel