nieuws

Tweede zaak Julius Jaspers in mei open

Restaurant

Het tweede restaurant van Julius Jaspers, Happyhappyjoyjoy, opent in mei haar deuren. De zaak aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam-West is dan dagelijks geopend van 11 tot 23 uur voor kleine Aziatische streetfood gerechtjes vanaf 5 euro.

Tweede zaak Julius Jaspers in mei open

‘Sissende stoompannen, gloeiende barbecues en kokend hete woks in een grote open keuken zijn het hart van Happyhappyjoyjoy,’ schrijft IQ Creative in een persverklaring. Jaspers gaat zijn tweede bedrijf net als zijn grill-restaurant, runnen onder de paraplu van IQ Creative van Bert van der Leden.

Een exacte openingsdatum is nog niet bekend. ‘Half mei verwachten we, maar er wordt nu nog zo druk verbouwd dat het lastig is in te schatten.’

Aziatisch streetfood
‘Op het menu een mix van zoet, zuur, zout, bitter en umami. Het is Aziatisch streetfood als nergens anders en een beleving waar smaken uit het Oosten op unieke wijze worden gecombineerd.’ Happyhappyjoyjoy heeft tevens aan Aziatische bierkaart en een groot theeassortiment.

Concrete Architechten
Het interieur omschrijft Jaspers als volgt: ‘Speelse en kleurrijk, een georganiseerde eclectische chaos, geïnspireerd door de typische Aziatische lokale markten, drukke straatjes en hawker stalls.’ Architectenbureau Concrete heeft het interieur ontworpen.

Julius Bar & Grill
Het bedrijf in de Bilderdijkstraat in Amsterdam wordt het tweede restaurant voor chef Jaspers. IQ Creative runt al Julius Bar & Grill aan de Centuurbaan. Een tweede vestiging van dit concept behoort volgens Van der Leden tot de opties. ‘Als zich een geschikte locatie aandient.’

Richardo van Ede
IQ Creative heeft nu twaalf bedrijven in Amsterdam zoals Supperclub, Heineken Hoek, Mercat, Mazzo, Envy en het recent heropende Nevel met Ricardo van Ede achter de kachel. Op zijn wensenlijstje staat nog een sexclub met internationale allure. IQ staat op nummer 74 in de Misset Horeca Top 100 met een omzet van 11,7 miljoen euro over 2013.

Reageer op dit artikel