nieuws

Zoektocht naar beste Franse keuken in Nederland

Restaurant

Het magazine Leven in Frankrijk start haar jaarlijkse zoektocht naar het beste Franse restaurant van Nederland. Het tijdschrift gaat op zoek naar een opvolger voor Restaurant Vanille uit Eijsden, de winnaar van 2014.  Alain Caron is jurylid.

Zoektocht naar beste Franse keuken in Nederland

De verkiezing beleeft dit jaar haar lustrum. Restaurants kunnen zich inschrijven tot eind mei. Ze moeten hiervoor wel aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals authentieke Franse gerechten serveren, een goede selectie Franse wijnen op de kaart en werken met Franse producten

De verkiezing viert het lustrum jubileum in hetzelfde jaar dat het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken op initiatief van chef-kok Alain Ducasse het internationale evenement Goût de France organiseert. Een evenement waarbij 1300 chef-koks op vijf continenten tegelijkertijd een eerbetoon brengen aan de Franse gastronomie.

Vanaf dit moment kunnen restaurateurs zich inschrijven en kunnen gasten hun favoriete restaurant nomineren op www.leveninfrankrijk.nl. In juli worden vervolgens de genomineerden bekend gemaakt.


Reageer op dit artikel