nieuws

Restaurant Terpentijn opent deuren op Rokin

Restaurant

Op het Rokin in Amsterdam heeft restaurant Terpentijn de deuren geopend. De drie horecaondernemers Jan Willem van der Kuip, Balthazar Tobias van Kempen en Rogor Diapari bundelden hun expertise en creëerden een plek waar gasten elke dag welkom zijn voor lunch, diner, streetfood en een drankje.

Restaurant Terpentijn opent deuren op Rokin

De opmerkelijke naam van het restaurant is ontleend aan de stripverhalen van Olivier B. Bommel, waar de pijprokende kunstschilder Terpen Tijn een belangrijke rol speelt. Hij vormde op zijn beurt weer een bron van inspiratie voor het interieur van Terpentijn.

De aankleding van de nieuwe horecagelegenheid werd overigens gedaan door Bricks Amsterdam. Zij richtten eerder verschillende citizenM-hotels in, alsmede de Thrill Grill. Bij de inrichting van Terpentijn is gekozen voor één uitstraling waarbinnen de verschillende ruimtes (bar, restaurant, terras) hun eigen aantrekkingskracht en specifieke identiteit behouden.

Alain Caron

Chef Robert de Balbiaan stelde in samenwerking met Alain Caron de menukaart voor Terpentijn samen. De Balbiaan was hiervoor onder andere werkzaam als chef bij het Amsterdamse pop-up-restaurant Henk. Het verrassende menu van Terpentijn is onderverdeeld in lunch en diner en is seizoensgebonden. De gerechten hebben een Franse basis met een Aziatische invloed.

De bar van Terpentijn is de plek voor streetfood en een drankje, van huisgemaakte ice-tea tot signature cocktails. De cocktails zijn in twee categorieën verdeeld: de homemade ‘Bottled Up’ en ‘Cocktails by the Glass’. Voor de bereiding van het streetfood is een aparte keuken geplaatst, waardoor de gerechten snel uitgeserveerd kunnen worden.

Reageer op dit artikel