nieuws

TripAdvisor neemt reserveringsplatform Dimmi in Australië over

Restaurant

TripAdvisor heeft de acquisitie van Dimmi aangekondigd, een online reserveringsplatform voor restaurants in Australië. Eerder dit jaar maakte TripAdvisor de overname van het Nederlandse IENS bekend.

TripAdvisor neemt reserveringsplatform Dimmi in Australië over

Het in 2009 opgerichte Dimmi heeft een netwerk van meer dan 2500 online restaurants verspreid door Australië. Dimmi helpt restaurantliefhebbers om op basis van diverse criteria als locatie, beschikbaarheid, prijs, type keuken en beoordelingen de juiste keuze te maken voor een geschikt restaurant en vervolgens direct online te reserveren.

Daarmee voegt TripAdvisor na de overname van IENS nog een leidend online reserveringsplatform voor restaurants aan het portfolio toe. Sinds de oprichting in 2009, heeft Dimmi meer dan 11 miljoen Australische gasten in restaurants geplaatst.

Belangrijke markt
Stephen Kaufer van TripAdvisor: ‘Australië is een belangrijke markt voor ons. De combinatie van Dimmi’s nationale restaurantnetwerk met TripAdvisor’s lokale en globale community van reizigers zal ons helpen om meer restaurantbezoekers in Australische restaurants te plaatsen.’

TheFork
Dimmi zal onder dezelfde divisie opereren als IENS. In Europa opereert het restaurantonderdeel van TripAdvisor onder het merk TheFork.

Het bestaande team van Dimmi zal, net als het team van IENS na de overname, het bedrijf blijven leiden vanuit de huidige locatie. De voorwaarden van de overname worden niet bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel