nieuws

Bas Vermeeren nieuwe chef-kok bij La Providence

Restaurant

Bas Vermeeren is per 1 juni is aangesteld als chef-kok bij restaurant La Providence in Baarle-Nassau. De 35-jarige Vermeeren werkte de afgelopen jaren als chef en souschef voor onder andere SEC in Oisterwijk, Coquille in Den Bosch en Koeien & Kreeften in Breda en Rotterdam.

Bas Vermeeren nieuwe chef-kok bij La Providence

Restaurant La Providence opende bijna twee jaar geleden en is in de regio ondertussen een begrip geworden voor de culinaire genieter, laat de kersverse chef-kok weten. Dat blijkt volgens hem ook wel uit het feit dat de zaak tijdens de Nationale Restaurant Week twee keer op rij als beste van Noord-Brabant gewaardeerd werd en het bovendien van BN De Stem de beoordeling ‘Excellent’ kreeg.

‘Met zijn vrouw kwam Bas de afgelopen twee jaar enkele malen dineren en al direct werd zijn passie voor eten en drinken duidelijk. De klik was er gelijk’, meldt eigenaar/gastheer Jan Fassaert van La Providence. ‘Destijds gaf Bas al aan graag ooit samen te willen werken. De vrijgekomen vacature voor chef-kok was zodoende ook binnen enkele dagen ingevuld’, aldus Fassaert.

Goed restaurant is vol restaurant
‘Met de komst van Bas kunnen wij de ambitie die we met La Providence voor ogen hebben verder verwezenlijken. Er is overigens maar één goed restaurant en dat is een vol restaurant. Een vermelding in de culinaire gidsen kan daarbij zeker een middel zijn, maar mag nooit een doelstelling worden’, aldus Fassaert. ‘De totaalbeleving is bij ons waar het om gaat: gastronomie, gastheerschap, wijn-spijs, sfeer en entourage zijn daarin even belangrijk.’

Reageer op dit artikel