nieuws

Chef bib-gourmand restaurant La Sirene start eigen zaak

Restaurant

Jeroen Bruinsma, chef van restaurant La Sirene in het Wyndham Apollo Hotel in Amsterdam verlaat het Bib-gourmand restaurant en start samen met zijn partner Paulien Schuitemaker een eigen zaak in Weesp. In juli opent in het centrum van Weest Bloom Kitchen en Bar.

Chef bib-gourmand restaurant La Sirene start eigen zaak
Jeroen Bruinsma

Jeroen Bruinsma (35) werkte zeven jaar voor La Sirene waarvan de laatste vier als chef-kok en verantwoordelijk voor alle food outlets van het Apollo Hotel. Eind 2012 kreeg het restaurant ene Bib-gourmand van Michelin. Bruinsma werkte eerder bij restaruant Vermeer onder Chris Naylor en bij Vossius van Robert Kranenborg en John Vincke.

Er is in Amsterdam nog geen opvolger voor Bruinsma benoemd. Zijn vertrek heeft niets te maken met de komst van het nieuwe Harbour Club Kitchen naar het hotel, zo laat Bruinsma aan Misset Horeca.nl weten. ‘Een toevalligheid. Dit restaurant staat ook los van La Sirene. Dat blijft gewoon bestaan; het zijn gescheiden trajecten.’

Bloom

Voor Bloom zet Bruinsma vooral lokale en regionale producten op de kaart. De kaart wordt een momentopname van het seizoen. Geen traditioneel menu dat vier keer per jaar wisselt, maar wat beschikbaar is bij de boer, serveren we. Dat betekent veel variatie en wisselingen.’ Bruinsma gaat menu’s serveren die ook los per gang te bestellen zijn.

Hij heeft 34 couverts binnen, 30 buiten op het terras en zes aan de keukenbar. ‘We krijgen een open keuken met een keukenbar, direct grenzend aan de keuken. ‘Dit hebben we vorig jaar tijdens onze rondreis in Japan gezien; daar is het gangbaar.’

Het restaurant zit in een Rijksmonument. Voorheen zat daar horecabedrijf Tapas. Tot 1900 zat in het pand een bierbrouwerij.

Reageer op dit artikel