nieuws

Dertig procent hotelgasten moet gaan eten bij Kersentuin door Stefan van Sprang

Restaurant

Stefan van Sprang, tweesterrenchef van Aan de Poel in Amstelveen, krijgt vanaf september de regie over de Kersentuin, het restaurant van het Bilderberg Garden Hotel aan de Apollolaan in Amsterdam. Deze samenwerking moet er voor gaan zorgen dat 25 tot 30 procent van de hotelgasten gaat eten in het restaurant van het hotel.

Dertig procent hotelgasten moet gaan eten bij Kersentuin door Stefan van Sprang
Ed Jongen en Stefan van Sprang (r)

Van Sprang bepaalt vanaf september de menukaart van het restaurant van dit Bilderberg hotel. ‘We speelden al langer met de gedachten om De Kersentuin nieuw leven in te blazen’, aldus Dries Van der Vossen topman van Bilderberg.

General manager Ed Jongen laat aan Misset Horeca weten dat straks 25 tot 30 procent van de hotelgasten (exclusief vergadergasten)  moet gaan eten bij de Kersentuin. Nu eet ongeveer 15 procent van de hotelgasten in het restaurant. ‘Daarnaast willen we ook niet-hotelgasten naar ons toetrekken met deze grote naam in de keuken.’

Verbouwen

‘Momenteel wordt het terras onder handen genomen. We laten dit aansluiten bij de lounge. Straks gaat het restaurant een maand dicht en verplaatsen we het tijdelijk naar de vergaderruimtes. De toegang komt meer centraal in het hotel. Keukenstaf kijkt als het klaar is het restaurant in; we krijgen geen heel open keuken. Aansluitend pakken we lounge en bar aan. In augustus staat de soft-opening gepland.

Erik van Loo in Rotterdam

Jongen vervolgt: ‘Bilderberg heeft in Rotterdam tweesterrenchef Erik van Loo aan zich verbonden. Daar hebben we natuurlijk goed naar gekeken en veel van geleerd.’ In Rotterdam verdubbelde de restaurantomzet van The Park by Erik van Loo in het eerste half jaar. 

Het in juli 2014 gestarte restaurant The Park, inspired by Erik van Loo, heeft in het eerste half jaar voor een verdubbeling van de restaurantomzet gezorgd voor het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam.

Chef-kok Wessel Ruijmgaart, al acht jaar de rechterhand van Stefan van Sprang, krijgt de dagelijkse leiding over de keuken van De Kersentuin. Hij komt in dienst van Bilderberg, de hotelketen blijft zelf verantwoordelijk voor de exploitatie van het restaurant. ‘De Kersentuin moet weer spraakmakend worden en flair uitstralen,’ belooft Stefan van Sprang.

Het restaurant heeft en houdt 108 couverts. 10 september is de officiële opening.

Reageer op dit artikel