nieuws

Kasteel Maurick laat faillissement achter zich

Restaurant

Kasteel Maurick in Vught gaat weer open. Chef-kok Niek van Lieverloo en gastheer Klaas van Leengoed hebben de lakens van de meubels gehaald en werken hard aan een nieuwe start. In september zullen de eerste gasten weer op het kasteel ontvangen worden.

Kasteel Maurick laat faillissement achter zich
Niek van Lieverloo en Klaas van Leengoed

Kasteel Maurick ging vorig jaar juli failliet. Het bedrijf was toen in handen van SVH Meesterkok Jog Schipflinger. Die zag zich gedwongen het faillissement aan te vragen vanwege een fikse huurachterstand. Een verlaging van de huurprijs door de eigenaar van het pand, Monumenten Fonds Brabant, bood geen uitkomst meer. Een persoonlijk drama, want Schipflinger was 35 jaar werkzaam in het kasteel. De crisis werd als oorzaak van het faillissement genoemd.

Monumenten Fonds Brabant heeft de sleutels van de poort nu overhandigd aan Niek van Lieverloo en Klaas van Leengoed. Van Lieverloo deed ervaring op bij Synagoge Veghel, Zarzo, De Treeswijkhoeve, het Amstel-hotel en De Karpendonkse Hoeve. Hij slaagde in 2012 voor de Sterklasopleiding van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Van Leengoed is als directeur/gastheer verbonden geweest aan landgoed Huize Bergen, kloosterhotel Zin en De Spreeuwelseheide.

Nieuwe medewerkers gezocht
De vele mogelijkheden van kasteel Maurick zullen de komende tijd één voor één weer ingevuld worden, te beginnen met de officiële opening in september van het à-la-carterestaurant en de zalen en ruimten voor zakelijke ontmoetingen, bruiloften en partijen. Behalve aan de uitstraling en de inrichting wordt ook hard gewerkt aan het samenstellen van een nieuw team van medewerkers. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via info@kasteel-maurick.nl.

Reageer op dit artikel