nieuws

‘Op zo’n dag wil iedereen wel ijs’

Restaurant

Per jaar likken we zo’n acht liter ijs per persoon weg. Dat is zo’n anderhalf liter meer dan tien jaar geleden.

‘Op zo’n dag wil iedereen wel ijs’

De toename is te danken aan het feit dat ijssalons gedurende het jaar de deuren langer openhouden en dat het aantal ijssalons is toegenomen. De teller staat nu op 650, zo meldt Jacques Vos, woordvoerder van het IJscentrum. Het aantal punten waar softijs te koop is, is ook toegenomen tot 5500. ‘Tot nu toe was het een gemiddeld jaar voor ijssalons. Het voorseizoen was eigenlijk te koud.’  Gezien de tropische temperaturen, belooft vandaag een goede dag te worden. ‘Op zo’n dag wil iedereen wel ijs.’ Vos zegt dat ijs niet langer meer moet worden gezien als een seizoensproduct. IJssalons breiden het assortiment ook  uit met koffie, gebak en bonbons.

Reageer op dit artikel