nieuws

Topkoks pleiten voor plezierjacht

Restaurant

Tal van bekende Nederlandse topkoks hebben per brief de Tweede Kamer gevraagd niet akkoord te gaan met plannen om de plezierjacht nog verder aan banden te leggen. Bekende namen als Jonnie Boer, Joop Braakhekke, Paul Fagel en Robert Kranenborg spreken van ‘bureaucratisering’ die haaks staat op de maatschappelijke opvatting over ‘eten uit de natuur’.

Topkoks pleiten voor plezierjacht
Topkoks, waaronder Jonnie Boer, willen niet dat de plezierjacht verder aan banden wordt gelegd

Zo’n 200 topkoks ondertekenden de brief, bericht het ANP op 10 juni. Zij zijn van mening dat wild van Nederlandse bodem geschoten door deskundige jagers een ‘prachtig product is dat prima past in een duurzame voedselketen’. De koks voelen er niets voor straks uitsluitend haas of wilde eend uit het buitenland aan hun gasten voor te kunnen schotelen.

De Tweede Kamer behandelt vandaag, 11 juni, en maandag 15 juni een voorstel van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren over het stoppen van de plezierjacht. Thieme vindt het voor het plezier doden van wilde eend, haas, konijn, fazant en houtduif niet meer van deze tijd en wil daarom dat de jacht aan banden wordt gelegd.

Reageer op dit artikel