nieuws

Twintig restaurants onder één dak in Amersfoort

Restaurant

Amersfoort krijgt een eigen indoor foodmarket. Plan is dat Amicitia Food Village, een soortgelijk concept als de Foodhallen in Amsterdam, in november de deuren opent.

Twintig restaurants onder één dak in Amersfoort

Vijftien tot twintig restaurants uit de omgeving komen straks onder een dak te zitten in het in het centrum gelegen pand in winkelcentrum Amicitia. Ieder restaurant krijgt een eigen keuken. Gasten kunnen zo ontdekken wat Amersfoort op culinair gebied te bieden heeft. De prijzen per gerecht variëren tussen de 2,5 euro en 9 euro. Amicitia Food Village moet ruimte gaan bieden aan 150 tot 250 gasten.  Horecaondernemers die er een plekje willen krijgen kunnen zich vanaf volgende week maandag inschrijven. Op 1 augustus wordt bekend gemaakt welke restaurants een eigen keuken krijgen. ‘Er is veel animo voor’, aldus initiatiefnemer Nursel van Oene.

Reageer op dit artikel