nieuws

Gestolen vis vermoedelijk doorverkocht aan horeca

Restaurant

Tientallen beroepsvissers in Friesland zijn de afgelopen tijd het slachtoffer geworden van visdieven die hun fuiken leeghalen. Het gaat om zulke grote hoeveelheden dat het vermoeden bestaat dat de vis wordt doorverkocht aan horeca en viskramen.

Gestolen vis vermoedelijk doorverkocht aan horeca

De dieven hebben het vooral voorzien op paling en snoekbaars, gewilde vissen die op de markt een aardig bedrag opleveren. De politie roept mensen op om alert te zijn als personen bij fuiken rondscharrelen.

Tientallen aangiftes

De politie heeft nog geen idee of het telkens om dezelfde daders gaat of dat er meerdere groepen actief zijn. Ze slaan in ieder geval toe op tal van plekken in de hele provincie, op zowel de meren als andere binnenwateren, aldus een woordvoerder. ‘Diefstal van vis uit fuiken gebeurt wel vaker, maar dit is extreem. We hebben al tientallen aangiftes gekregen.’

Schade van tienduizenden euro’s

Zo zijn de fuiken van één beroepsvisser de afgelopen tijd al tien keer leeggehaald. ‘De vangst uit één fuik brengt zo’n 400 euro op, dus dat loopt al snel in de papieren.’ De politie schat dat de totale schade inmiddels tienduizenden euro’s bedraagt.

 

Reageer op dit artikel