nieuws

Hotel betreurt actie ‘wegsturen’ dinerende gast met hond

Restaurant

Hotel New York in Rotterdam betreurt het dat ze een gast die daar op 8 juli dineerde, heeft gevraagd om het restaurant te verlaten omdat die een hond bij zich had. In het restaurant zijn honden na 17.00 uur niet meer welkom.

Hotel betreurt actie ‘wegsturen’ dinerende gast met hond

De man schreef op TripAdvisor dat hij door de actie flink op zijn tenen is getrapt. Mede omdat hij jarenlang vaste gast was bij Hotel New York in Rotterdam. Na een uitgebreid diner wilde hij rond 17.00 uur een dessert bestellen, maar dit werd geweigerd en hij werd gevraagd om het restaurant te verlaten omdat hij een hond bij zich had.

Vervelend

‘Dit had op een andere manier gemoeten’, reageert general manager Roel Dusseldorp.  ‘Dit is heel vervelend.’ Normaliter worden gasten tijdig op de hoogte gesteld van het beleid, zegt hij. In dit geval werd dit nagelaten en werd de gast zonder waarschuwing geattendeerd op het feit dat honden na 17.00 uur niet welkom zijn. Dusseldorp laat weten dat hij het de beledigde gast ook persoonlijk heeft laten weten dat het anders had moeten worden opgelost. ‘Helaas hebben we hierop geen antwoord gekregen. Op de website van TripAdvisor was het niet mogelijk om te reageren.’

Beleid

Hotel New York besliste begin 2014 om honden bij het diner niet meer toe te staan, nadat meldingen waren binnengekomen dat honden tijdens het diner als vervelend werden ervaren. ‘Veel restaurants weren honden over het algemeen, maar wij vonden het de beste oplossing om baasjes met honden tot 17.00 uur wél welkom te heten. Zo kwamen we iedereen tegemoet.’

 

 

Reageer op dit artikel