nieuws

Overval op restaurant levert 16-jarige celstraf en jeugd-tbs op

Restaurant

De rechtbank in Zwolle heeft maandag 13 juli een 16-jarige Zwollenaar veroordeeld tot negen maanden jeugddetentie en jeugd-tbs voor de gewapende overval die hij in augustus vorig jaar pleegde op een Chinees restaurant en een snackbar in zijn woonplaats.

Overval op restaurant levert 16-jarige celstraf en jeugd-tbs op

Het Openbaar Ministerie had naast plaatsing in de jeugdinrichting een jaar celstraf geëist tegen de minderjarige die met een nepwapen het personeel van het restaurant bedreigde.  Hij vertrok  er zonder buit omdat een medewerker zich verzette. In februari deed hij een nieuwe poging bij een snackbar. Daar ging hij er vandoor met 190 euro.

Weloverwogen besluit

De rechtbank constateert dat geen sprake is geweest van een impulsieve daad, maar van een weloverwogen besluit om aan geld te komen. Op de dag van de overval legde de 16-jarige op zijn geplande vluchtroute een broek en jas neer, zodat hij verwarring kon scheppen betreffende zijn signalement.

Verminderd toerekeningsvatbaar

De verdachte werd bestempeld als verminderd toerekeningsvatbaar. De rechtbank noemde het gezien de jonge leeftijd van de verdachte zorgelijk dat hij steeds ernstigere strafbare feiten lijkt te plegen.

Reageer op dit artikel