nieuws

Soenil Bahadoer** serveert kliekjes

Restaurant

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen houdt ‘kliekjesdag’. De dag voor de vakantiesluiting van het restaurant met twee Michelinsterren maakt Soenil Bahadoer al zijn koelingen leeg en serveert zijn gasten ‘kliekjes.’

Soenil Bahadoer** serveert kliekjes

‘We gaan op vakantie, maar niet voordat de ijskast leeg is,’ zegt Soenil Bahadoer tegen zijn gasten in de nieuwsbrief van het restaurant. ‘Op zondag 19 juli is het weer tijd voor onze jaarlijkse kliekjesdag.’

‘We verrassen onze gasten. Die dag draait onze creativiteit op volle toeren, want alles moet op. Uiteraard serveren we wel de kwaliteit die gasten van ons gewend zijn, voegt Bahadoer toe.

Het Kliekjes Menu bestaat uit een aperitief van het huis, 4-gangen met bijpassende witte en rode wijnen en koffie met huisgemaakte friandises voor € 98,50 per persoon. Kliekjes eten kan zowel voor lunch als diner.

Thuis kliekjes eten

Nederland gooit jaarlijks tussen de 1,7 en 2,6 miljard kilo voedsel weg, van de boer, via de winkel tot horeca en consument. De consument zelf blijkt de grootste verspiller met 50 kilo per persoon per jaar. Ruim 14% van alle etenswaren die we kopen, gaat ongebruikt de prullenbak in.

Thuis ook lekkere kliekjes serveren? Kliekipedia.nl biedt informatie, inspiratie, tips en recepten om verspilling terug te dringen. Ook zijn hier video’s te vinden van bekende Nederlanders waarin zij laten zien hoe zij met kliekjes omgaan.

Reageer op dit artikel