nieuws

Bobby Rust: ‘Het kost veel tijd om een goede chef te worden’

Restaurant

Chef-kok Bobby Rust van sterrestaurant Bridges in Amsterdam baalt van het gebrek aan chefs in de keuken. Volgens hem is het tekort te wijten aan een gebrek aan doorzettingsvermogen. Begin augustus luidde SVH-directeur Ricardo Eshuis ook al de noodklok over het groeiend tekort aan nieuwe koks in Nederland.

Bobby Rust: ‘Het kost veel tijd om een goede chef te worden’
Bobby Rust en Ron Blaauw

‘Jonge  koks realiseren zich niet dat het veel tijd kost om een topchef te worden.’ De 33-jarige chef van Bridges, dat 31 augustus na een verbouwing officieel haar deuren heropent, merkt dat er de laatste tijd weinig toestroom aan jonge koks is. ‘De mentaliteit is anders’, merkt Rust op.

Tekort aan nieuwe koks

Eerder deze maand luidde Ricardo Eshuis, directeur van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), al de noodklok over het groeiende tekort aan nieuwe koks in Nederland.  ‘Nu we uit de recessie komen, gaan mensen meer uit eten en komen er veel nieuwe eetgelegenheden bij. Daar zijn dus meer koks voor nodig’, zei Eshuis tegen nu.nl.

Rust over het nieuwe Bridges: ‘Het restaurant past nu qua uiterlijk beter bij mij. Hij praat verder over het begin van zijn eigen carrière: ‘Ik klopte bij chefs aan om bij ze te werken en sprak nooit gelijk over geld. Ik begon onderaan en probeerde zoveel mogelijk te leren, hoeveel ik verdiende, maakte mij niet uit. Natuurlijk hebben we allemaal wel eens momenten dat we ermee willen kappen, maar juist dan moet je doorzetten. Oefening baart kunst, dus het duurt nu eenmaal een tijd voordat je zelf een succesvolle chef bent.’

Joris Bijdendijk

Vorig jaar nam Bobby Rust de leiding van de keuken van Bridges over van Joris Bijdendijk. Deze vertrok naar het Rijks restaurant, ook in Amsterdam.

 

 

Reageer op dit artikel