nieuws

Hof van Cleve koopt vervolging voor fraude af

Restaurant

Het Belgische driesterrenrestaurant Hof van Cleve van Peter Goossens en zijn echtgenoot Lieve Fermans heeft een akkoord bereikt met de Bijzondere Belastinginspectie om jarenlange belastingontduiking te vergoeden. Door de schikking wordt het toprestaurant niet strafrechtelijk vervolgd.

Hof van Cleve koopt vervolging voor fraude af

Het onderzoek naar Hof van Cleve begon vier jaar geleden. Het bracht aan het licht dat het restaurant uit Kruishoutem jarenlang een zwarte boekhouding gebruikte. Dit meldt De Tijd. 

Het is niet bekend welk bedrag Goossens betaalt om de kwestie achter zich te laten. Op de meeste recente jaarrekening van Hof van Cleve staat volgens de Belgische media een bedrag aan 610.000 euro aan belastingschulden die binnen het jaar afgelosten moeten worden. Daardoor dook het bekendste restaurant van België in 2014 in de rode cijfers, een schril contrast met de winstcijfers van de vorige jaren. De continuïteit van Hof van Cleve is niet in gevaar.

Goossens’ echtgenote Lieve Fermans beklaagt zich dat de fiscus ‘de bekendste kop’ heeft aangepakt om de horeca een lesje te leren, waarmee ze aangeeft dat meer restauranteigenaren zich schuldig maken aan het ‘koken van de boeken’.

Goossens ageerde al eerder tegen de Belgische belastingregels. Hij stelde ‘de lasten die wij moeten betalen, liggen zo hoog dat er een groot gevaar bestaat dat Belgische topkeukens verdwijnen.’

 

Fermans stelt wel graag een correcte boekhouding te willen voeren, maar dan moeten de sociale lasten wel omlaag. Gebeurt dat niet, dan ontstaat er een bloedbad in de horeca, zo waarschuwt ze.

Reageer op dit artikel