nieuws

Kindvrije horeca al jaren een heet hangijzer

Restaurant

Het onderwerp kindvrije horeca was dinsdag 18 augustus trending topic op Twitter en ook veel media doken er bovenop. De laatste stuiptrekkingen van Komkommertijd of een serieus onderwerp dat écht op de agenda moet? Een overzicht toont aan dat -het streven naar- kindvrije horeca al jarenlang een heet hangijzer is.

Kindvrije horeca al jaren een heet  hangijzer

De Facebookpagina van het initiatief Kindvrije Horeca, de website en het bijbehorende Twitteraccount maakten de afgelopen dagen overuren. Dinsdag 18 augustus was het zelfs trending topic op Twitter. Iedereen praatte erover en ook stond het web al snel vol met meningen over het creëren van horeca waar geen kinderen toegestaan zijn. Het fenomeen en de discussie spelen al echter veel langer. Een overzicht.

Kindvrije zones en cafés
Misset Horeca maakte eind juli 2015 melding van het Australische restaurant Flynn dat de beste weekenden in haar bestaan draaide sinds het kinderen onder de 7 weigert. Zo’n twee jaar geleden introduceerden Aziatische vliegmaatschappijen al kindvrije zones in hun vliegtuigen. Een jaar daarvoor steeg het aantal boekingen flink bij een hotel op Aruba toen het ‘Adults Exclusive’ werd. In het altijd hippe Berlijn rolde ze in 2010 al over straat toen Café Niesen kinderen begon te weren. In plaatst van slecht gedrag met een verbod te bestraffen gaf een restaurant in Washington in 2013 korting op de rekening bij goed gedrag van kinderen. Collega’s in België waren dit jaar minder gecharmeerd van een kind in de zaak.

Reageer op dit artikel