nieuws

Chef-kok Joost Deurloo elfde op wereldkampioenschap oestersteken

Restaurant

Chef-kok Joost Deurloo van visrestaurant BRU 17 in Bruinisse, is zaterdag elfde geworden op het wereldkampioenschap Oestersteken tijden het Galway International Oyster Festival in Ierland.

Chef-kok Joost Deurloo elfde op wereldkampioenschap oestersteken
Twitter Joost Deurloo

‘Ik had niet de beste tijd, maar de jury was erg te spreken over de prestatie van mijn oesters.’ Deurloo veroverde op 14 september een ticket voor het wereldkampioenschap in Ierland, toen hij tijdens de voorronde in Bruinisse dertig platte oesters openmaakte in 3 minuten en 5 seconden. Op het WK deed hij hier 39 seconden langer over. ‘Daar baalde ik wel van’, zegt hij tegenover de Zeeuwse krant PZC. ‘Op het NK was ik een stuk sneller. Deze oesters waren toch weer anders dan de Zeeuwse platte.’

Wereldkampioenschap

Voorafgaand aan het kampioenschap liepen Deurloo en zijn zeventien tegenstanders mee in een parade, waarbij iedere kandidaat een vlag omhoog hield van het land dat die vertegenwoordigde. ‘Dat was een bijzondere gewaarwording, maar het zijn vooral de zenuwen die ik me herinner. Ik wil hier volgend jaar weer bij zijn, dus ik moet hoe dan ook het NK winnen.’

Reageer op dit artikel