nieuws

Dick Middelweerd kookt in kerk tijdens DDW

Restaurant

Dick Middelweerd, chef van De Treeswijkhoeve** in Waalre, kookt tijdens de Dutch Design Week 2015 in de Augustijnenkerk in Eindhoven. ‘Onze gasten eten aan één lange tafel van 20 meter. Het echte contact – dus niet via social media – staat centraal. Op tafel klassieke gerechten om samen te delen.’

Dick Middelweerd kookt in kerk tijdens DDW

Voor het diner werken diverse ambachten samen. De inspiratie en de sfeer aan tafel komt van genreschilders als Jan Steen. ‘Het diner wordt bourgondisch. Grote schalen op tafel. Lekker delen, echt praten met elkaar. We spreken ook niet van verschillende gangen maar van momenten. Op tafel brengt tweesterrenchef Middelweerd klassieke gerechten met een moderne inslag. ‘De Ossenhaas Wellington mag niet ontbreken,’ zo laat Middelweerd weten aan Misset Horeca. ‘En alles natuurlijk met de kwaliteit en het niveau van de Treeswijkhoeve.’

Tom van Woerkum

De voorbereidingen voor het diner vinden plaats in Waalre. De rest gebeurt in de mobiele keuken die voor dit project in de kerk verschijnt. Voor praktische zaken werkt Middelweerd samen met het naastgelegen Pullman Hotel. Chef Patissier Tom van Woerkum van het Pullman verzorgt het dessert voor de diners in de Augustijnenkerk.

Andere ambachten die samenwerken zijn naast chef  en patissier, het Atelier van Aart van Asseldonk uit Mariaheide. Dit bedrijf realiseert een complete installatie, met als basis een twintig meter lange tafel. Het Eerselse Oogenlust van Marcel van Dijk, kleedt het aan, ondersteunt door meesterbouwer Bruns uit Bergeijk. Het schip van de Augustijnenkerk transformeert ‘s avonds tot de eetzaal, waar Middelweerd zijn  menu serveert. Op tafel het Beerze Bier uit Vessem.

De Dutch Design Week (DDW) is van 17 tot 25 oktober. Dagelijks is de Augustijnenkerk vanaf 11.00 uur open voor publiek om het stilleven te zien. Het diner, zowel voor particulier als zakelijk, begint elke avond om 19:00 uur. Prijs per couvert bedraagt €150,-, all-in.

Stimuli diner

Middelweerd is elk jaar betrokken bij de Dutch Design Week. Twee jaar geleden experimenteerde hij bij De Treeswijkhoeve met bijzonder ‘bestek’ tijdens een Stimuli-diner. ‘Eten met je oren dicht, eten vanaf een siliconen matje op je hand of vanaf een lepel met kleine stekeltjes eraan.’

 

Reageer op dit artikel