nieuws

Eten en drinken in restaurants IKEA gezonder en duurzamer

Restaurant

De restaurants in woonwarenhuis IKEA hebben het assortiment aangepast en bieden gasten vanaf donderdag meer duurzame en gezonde opties in het restaurant.

Eten en drinken in restaurants IKEA gezonder en duurzamer

Alle IKEA Restaurants en Bistro’s hebben de frisdranken vervangen voor fruitwater dat 50 procent minder suiker en alleen natuurlijke kleur- en smaakstoffen bevat. Ook komen er meer groenten op het menu. Naast het bestaande softijs lanceert IKEA nu ook de gezondere frozen yoghurt, dat  in Nederland ontwikkeld is.

IKEA

Eerder deze week kondigde het woonwarenhuis aan uitsluitend MSC- en ASC-gecertificeerde vis en visproducten te serveren. ‘We vinden het belangrijk om op een verantwoorde manier met mens en dier om te gaan. Daarom kiezen we niet alleen voor meer gevarieerde producten, maar is het ook belangrijk dat eten en drinken op een duurzame manier geproduceerd wordt, met een lage impact op het milieu. Tevens willen we de klant hiermee een gezondere variant van bestaande klassiekers bieden’, aldus Maarten Martens, Country Food Specialist IKEA Nederland.
Reageer op dit artikel