nieuws

Inspectie: overtredingen bij kebabzaken

Restaurant

De Inspectie SZW heeft na controles donderdag bij kebabzaken meerdere overtredingen geconstateerd. Bij de controles trof de inspectie vijf werknemers aan zonder tewerkstellingsvergunning.

Inspectie: overtredingen bij kebabzaken

Ook is het vermoeden dat een aantal zaken werknemers onderbetaalt of te veel uren laat werken, liet de Inspectie SZW vrijdag weten.

Overtredingen

De controles hadden plaats bij 33 kebabzaken in het hele land, nadat de inspectie signalen had gekregen van overtredingen in deze sector. Tien werkgevers bleken een onjuiste of onvolledige urenregistratie bij te houden. ‘Hierdoor is vermoedelijk de Arbeidstijdenwet overtreden.’ Verder start de Inspectie nog een onderzoek omdat mogelijk niet alle gewerkte uren aan werknemers zijn uitbetaald.

Boete

Zaken die personeel zonder vergunning laten werken, krijgen een boete van 12.000 euro per illegale werknemer, aldus een woordvoerder van de inspectie. De dienst blijft controles uitvoeren in de hele horeca. ‘Dit is toch een van de risico-sectoren als het gaat om onderbetaling van werknemers.’

Reageer op dit artikel