nieuws

Justin Koopman wint Rotterdams Kooktalent 2015

Restaurant

Justin Koopman (24) van restaurant Zeezout is zondag uitgeroepen tot Rotterdams Kooktalent van 2015. Koopman imponeerde de jury met gebakken poon, salade van rabarber en biet en een krokantje en beurre blanc.

Justin Koopman wint Rotterdams Kooktalent 2015

De jury bestaande uit onder meer meesterchef François Geurds en Ian van Eck (Zegro) roemden de creativiteit van de jonge souschef. De vier finalisten, Jordy Prenger (HMB), Niek Boermans (Perron), Leon Broekhuijsen (Harmonie) en Justin Koopman (Zeezout), stonden zondagmiddag voor een zware taak. In precies anderhalf uur moesten zij met ingrediënten uit een black box een gerecht bereiden. In de black box zat onder meer sukade, rode poon, eieren, gele biet en rabarber. De koks moesten een vlees- of visgerecht maken en daarbij gebruik maken van alle overige ingrediënten.

Jury

Juryvoorzitter Fred Mustert: ‘Ga er maar aanstaan. In anderhalf uur iets bereiden. Met al dat publiek op je lippen en de jury die kritisch meekijkt. En dan een mooi gerecht maken!’

Rotterdams Kooktalent

Rotterdams Kooktalent is een initiatief van horecagroothandel Zegro en de website De Buik van Rotterdam. Het is de derde keer dat deze kookwedstrijd voor jonge Rotterdamse talenten wordt gehouden. Vorig jaar won Frank van Rijsbergen van restaurant Allure de titel. De eerste editie werd gewonnen door Kevin Fan van Asian Glories. Doel van Rotterdams Kooktalent is de culinaire cultuur van Rotterdam nog verder versterken. De jury van Kooktalent bestond uit Ian van Eck (Zegro), Pepijn Schmeink (Dertien Rotterdam), en Edwin Klaasen (Desemenzo), François Geurds (FG) en Fred Mustert (Fred).

Reageer op dit artikel