nieuws

NK Oestersteken staat voor de deur

Restaurant

Het NK Oestersteken staat weer voor de deur. Op dinsdag 6 oktober op de horecavakbeurs BBB in Maastricht strijden deelnemers in een race tegen de klok om de titel van de beste oestersteker van Nederland.

NK Oestersteken staat voor de deur

Aanwezigheid van gruis, schilfers en bloed in de geopende schelpen kan rekenen op strafseconden van de vakjury bestaande uit Inge Bruijnooge (Adri en Zoon), Felix Wilbrink (de Telegraaf) en Cees van Liere (Nederlandse Oestervereniging). In totaal zijn er zes criteria op het gebied van snelheid, vakkundigheid en afwijkingen waarop de deelnemers beoordeeld worden. Bij een gelijke totaaltijd (inclusief strafseconden) is de snelste tijd voor het openen van de dertig oesters doorslaggevend.

NK

Het NK Oestersteken vindt dit jaar voor de 22ste keer plaats en is een samenwerking tussen het Wijntheater en Horecavakbeurs BBB. De wedstrijd start om 14.00 uur in Het Wijntheater. De presentatie is in handen van vinoloog Barbara Verbeek en oesterman Barend Havenaar.

Voorrondes

De twaalf deelnemers aan het NK Oestersteken zijn overgebleven uit voorrondes eerder dit jaar op horecabeurs Goes in Zeeland en tijdens het Wijntheater weekend in Haarlem. De nummers één en twee van het NK gaan door naar het EK (European Oyster Opening Championships) en het WK (Oyster Opening World Cup). Ook de drie winnaars van vorig jaar zijn aanwezig: 1. Bas de Koeijer (Transportbedrijf de Koeijer in Yerseke), 2. Peter Oreel (Le Petit pecheur) en 3. Patric Simmerman (Vette en verhaard).

BBB

Er rijdt een touringcar van Yerseke naar Maastricht (en terug) op 6 oktober. Aanmelden kan bij Barbara Verbeek van het Wijntheater via barbara@barbaraverbeek.nl. De 61e editie van de Bourgondische Horecavakbeurs BBB en de 3e editie van Folie Culinaire vinden tegelijkertijd plaats van 5 t / m 7 oktober 2015 in MECC Maastricht. Beide vakbeurzen zijn dagelijks geopend van 11.00 -18.00 uur. Meer informatie: www.folieculinaire.com of www.bbbmaastricht.nl

Reageer op dit artikel