nieuws

OM klaagt directeur wijngaard aan na bezoek van Poetin en Berlusconi

Restaurant

Het Openbaar Ministerie (OM) in Oekraïne bereidt een proces voor tegen de directeur van wijngaard Massandra op de Krim. Die schonk president Poetin en zijn maatje Silvio Berlusconi een fles dessertwijn van 240 jaar oud en met een waarde van 44.000 euro.

OM klaagt directeur wijngaard aan na bezoek van Poetin en Berlusconi

Dat schoot het OM in Oekraïne, dat verantwoordelijk is voor de Krim, in het verkeerde keelgat. Toen de wijngaard nog bij Oekraïne hoorde, kon een fles alleen verkocht worden met toestemming van zowel de president als de premier. Het cadeau geven van een fles wijn is volgens de Oekraïense wet verboden, zo meldt nieuwssite NOS. De Telegraaf schrijft dat de fles deel uitmaakt van het culturele erfgoed van het Oekraïense volk.  De directeur van de wijngaard zou zich dan ook schuldig hebben gemaakt aan hoogverraad.

Zaak

In hoeverre dit daadwerkelijk tot een zaak komt, is onduidelijk. Oekraïne heeft in de praktijk geen zeggenschap meer over de Krim omdat het schiereiland min of meer is geannexeerd door Rusland.

Reageer op dit artikel