nieuws

Restaurant MOS Amsterdam officieel open

Restaurant

Het nieuwe restaurant van Egon van Hoof en Henry Pattiwael van Westerloo, MOS Amsterdam, heeft vlak voor SAIL haar deuren geopend. Binnen een aantal maanden is de grote lege ruimte omgetoverd tot een restaurant in Parijse en Arabische sferen.

Restaurant MOS Amsterdam officieel open

Thijs Murré (o.a. bekend als interieurdesigner van Lion Noir) is medeverantwoordelijk voor de styling. Het interieur is warm en verdeeld in intieme ruimtes, de tafels zijn gemaakt van oude spoorwegonderdelen en naast de moswand en het gebruik van koper variëren de kleuren van de roestrode staalconstructie tot donker turquoise en zwartbruin. Ook biedt restaurant MOS, gelegen op het stadseiland IJdock, een uniek terras met uitzicht over het IJ.

Keuken restaurant

De keuken is Frans-internationaal georiënteerd. Er wordt gewerkt met pure en eerlijke ingrediënten en veel seizoen producten. Chef-kok en mede-eigenaar Egon van Hoof (voormalig keukenchef van sterrenzaak Aan de Poel in Amstelveen en opgeleid door onder anderen Ron Blaauw) lanceert donderdag de nieuwe uitgebreide menukaart.

Naast het maandelijks wisselende 4, 5 of 6 gangen menu staan er gerechten op de kaart zoals in gerookte boter gebakken runderstaartstuk met geglaceerde sjalot, zwarte knoflook en jus met lavas en gemarineerde en gerookte makreel met ingelegde komkommer en vinaigrette van kersen en dragon.

Bekijk hier meer foto’s van MOS Amsterdam

Reageer op dit artikel