nieuws

Richard van Oostenbrugge naar Hangar 7

Restaurant

Richard van Oostenbrugge executive chef van tweesterrenrestaurant Bord’Eau in Amsterdam is deze maand de gastchef in restaurant Ikarus in Hangar 7 in Salzburg, Oostenrijk. Slechts drie Nederlandse topkoks gingen hem voor: Sergio Herman, Jonnie Boer en Jacob Jan Boerma.

Richard van Oostenbrugge naar Hangar 7
Richard van Oostenbrugge van Bord'Eau.

Ikarus Restaurant zit in Hangar 7, een futuristisch gebouw in Salzburg, eigendom van energiedrankproducent Red Bull. Het restaurant nodigt maandelijks een topchef uit de wereld uit om een menu te koken.

De maand september proeven gasten in Oostenrijk de smaken van Richard van Oostenbrugge. Hij brengt onder meer kaluga met ijs van oester, gestoomde griet ‘basquaise’ met jonge venkel en zilte mossel bouillon licht gerookt of Rossini style tournedos met knolselderij en eigen jus naar Oostenrijk.

Bord’Eau

Sinds de opening in 2011 is Bord’Eau (Hotel de l’Europe) bekroond met 2 Michelinsterren en in 2014 werd Richard van Oostenbrugge uitgeroepen tot Chef of the Year door Gault Millau.

Reageer op dit artikel