nieuws

Stationsrestaurant Amsterdam in top 10 van Brits dagblad The Guardian

Restaurant

Het stationsrestaurant 1e Klas in Amsterdam is door de Britse krant The Guardian in de top tien geplaatst van Europese stationsrestaurants.

Stationsrestaurant Amsterdam in top 10 van Brits dagblad The Guardian

The Guardian roemt de uitstraling van het restaurant dat in 1885 werd ontworpen door Rijksbouwmeester Pierre Cuypers. Zijn naam wordt in een adem genoemd met de architectuur van de Koninklijke Wachtkamer en het Rijksmuseum in Amsterdam.

Stationsrestaurant

‘Het stationsrestaurant heeft monsterlijk hoge plafonds, houten lambrisering en ingewikkelde schilderijen van dieren in het wild’, zo schrijft het dagblad. Ook prijst de krant de menukaart aan. ‘Die is goedkoop en verfrissend.’ Daarnaast wordt de bierkaart compleet genoemd.

Reageer op dit artikel