nieuws

‘A Day to Amuse’ met sterrenchefs

Restaurant

Nestlé Professional Food organiseerde onlangs ‘A Day to Amuse’, een evenement waarbij acht sterrenchefs en één patissier met 40 topchefs hun signature amuses bereidden met CHEF Natural Fonds als basis. Raymond Prinsen: ‘De tijd dat koks zich schaamden als ze iets uit een pakje haalden is voorbij. De kwaliteit van deze fonds is zo goed dat gasten het verschil niet proeven.’

‘A Day to Amuse’ met sterrenchefs
Alain Alders (© Kasper van ‘t Hoff Photographe)

De amuses van de sterrenchefs varieerden van kreeft met Kemperkip tot gelakte kalfswang. Ook was er een dessertamuse op basis van schaaldierenfumet, gemaakt door patissier Hidde de Brabander. ‘Dat fond een goede basis is voor soepen en sauzen, weet elke chef,maar de toepassing ervan als basisproduct in andere gerechten zoals amuses, is vrij onbekend,’ zegt Guido Robert, culinair adviseur Nestlé Professional en SVH Meesterkok. ‘Met ‘A Day to Amuse’ willen wij chefs verrassen met de mogelijkheden van CHEF Natural Fonds, zodat zij vol inspiratie terugkeren in hun eigen keuken.’

Experimenteren met fond
Eén van de sterrenchefs die deze dag zijn signature amuse maakte, was Alain Alders van restaurant De Vrienden van Jacob. Hij maakte gemarineerde zeebaarsfilet op basis van Natural Fond demi-glace. ‘Het gebruiksgemak is groot. Bovendien smaakten mijn amuses precies zoals in mijn eigen keuken.’ Naast Alain Alders waren ook sterrenchefs Rogér Rassin, Rik Jansma, Gerard Wollerich, Raymond Prinsen, Wouter van Laarhoven, Lars van Galen, Wilco Berends en patissier Hidde de Brabander aanwezig. Ook zij gaven creatieve masterclasses aan de aanwezige chefs en toonden hun lekkerste amuses op basis van fonds.

Authentieke receptuur
Deze natuurlijke fonds worden gemaakt in de fabriek van Nestlé Professional Food in Finland. Gastheer van ‘A Day to Amuse’ en SVH Meesterkok Hein Willemsen bezocht eerder de fabriek in Finland. ‘Ongelooflijk dat de professionele chefs daar alle fonds op dezelfde manier bereiden zoals wij dat in onze eigen keukens doen, maar dan op veel grotere schaal. De fonds worden vers bereid op basis van authentieke recepturen en met uitsluitend natuurlijke ingrediënten’, aldus Willemsen.

Reageer op dit artikel