nieuws

‘Kommetjesrestaurant’ Dadawan opent deuren in Maastricht

Restaurant

Dadawan, het nieuwste restaurantconcept van de familie Deng, opent begin november de deuren in Maastricht. Het restaurant dat veelal gerechten serveert vanuit kommetjes, is gevestigd recht tegenover station, als benedenbuur van het in juli geopende Kaboom Hotel.

‘Kommetjesrestaurant’ Dadawan opent deuren in Maastricht

In het nieuwe concept komen de keukens van het verre Oosten en het verre Westen bij elkaar. Klassiekers uit verschillende keukens zullen met een eigenwijze twist worden gepresenteerd. De naam dadawan is afgeleid van het Chinese Dadan Wan, wat zoveel betekent als ‘eigenwijze kom’. Het grootste deel van de 25 gerechten wordt dan ook geserveerd in allerhande soorten kommen.

Kommetjes

Een van die is de ‘sizzling wan’ waarin de klant zelf zijn gerecht al bakkend aan tafel mengt. Praktisch alle gerechten zullen op deze wijze worden gepresenteerd. Zo ook een klassieke ‘surf & turf’, waarbij kreeft en steak worden gecombineerd. In de zaak zal een echte kreeftentank komen te staan. De menukaart speelt in op de trend van gezond en verantwoord eten, waarbij verse ingrediënten, duurzaamheid en presentatiewijze een belangrijke rol spelen. Naast het restaurant wordt er in het pand van de voormalige ‘Friture Royal’ een take away gevestigd: Dadawan2go. Dadawan gaat voor de hotelgasten van Kaboom ook het ontbijt verzorgen.

Restaurant

Het concept met de kommetjes lijkt op dat van een Belgische sterrenchef. Hij opent op 5 oktober een restaurant in Brussel waar eten alleen in kommetjes wordt geserveerd.

 

Reageer op dit artikel