nieuws

Meer hertenvlees uit Nieuw-Zeeland op Nederlandse menukaart

Restaurant

Een test om buiten de herfst- en wintermaanden ook hertenvlees op de Hollandse menukaarten te krijgen, is geslaagd. De samenwerking tussen Nieuw-Zeelandse hertenhandelaren en Nederlandse restaurants maakt deel uit van een strategisch plan om de komende jaren een grotere afzetmarkt voor het hertenvlees uit Nieuw-Zeeland te vinden

Meer hertenvlees uit Nieuw-Zeeland op Nederlandse menukaart

Cervena, de koepelorganisatie van de Nieuw-Zeelandse hertenhandelaren, heeft het afgelopen half jaar het vlees onder de aandacht gebracht van 1.200 Nederlandse restauranthouders, zo meldt NU.nl. In totaal werd 15.000 kilo hertenvlees tegen gereduceerd tarief aan de restaurants verkocht.

Hertenvlees

Volgens een woordvoerder van Cervena waren de koks en gasten wel wat verward, omdat hertenvlees in Nederland normaal gesproken niet in de lente – en zomermaanden wordt verkocht. Het vlees werd goed verkocht als specialiteit of als onderdeel van een gerecht. Als los stuk vlees, werd het minder vaak besteld door gasten.

Meer hert uit Nieuw-Zeeland

De woordvoerder meldt verder nog dat het merendeel van de chefs dat heeft meegedaan aan het project ook meer hert uit Nieuw-Zeeland heeft besteld voor de wintermaanden. Doel is dit in het nieuwe jaar wordt voortgezet.

 

Reageer op dit artikel