nieuws

Remco Wols maakt lekkerste saté van Nederland

Restaurant

Remco Wols van restaurant Jansen & Jansen in Schijndel maakt de lekkerste saté van Nederland. Dat werd maandag 5 oktober bekend tijdens de gelijknamige wedstrijd in Amsterdam. De Brabantse chef liet 29 finalisten achter zich en werd door jury voorzitter Erik van Loo gekroond tot ’s lands beste. 

Remco Wols maakt lekkerste saté van Nederland

De wedstrijd van De Lekkerste Saté werd gehouden in de Kookfabriek in Amsterdam en was een wedstrijd van Unilever Food Solutions. Remco Wols ontving uit handen van juryvoorzitter Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel**) een marketingsupportpakket ter waarde van €4000 om zijn restaurant te promoten en een Big Green Egg Large. René van Doornum van Gasthuis du Soleil sleepte de tweede prijs in de wacht en Fitri Chandra van het Sheraton Amsterdam Airport Hotel eindigde op de derde plaats.

 Creatieve satésaus
In totaal streden er vandaag 30 chefs vanuit heel Nederland in deze spannende competitie. De gerechten werden uitgebreid geproefd en beoordeeld door een vakjury bestaande uit tweesterrenchef Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel**), Niels van den Berg (Kokswereld/ Rungis), Albert van Rheede (Sanadome) en Pascal van Loon (Unilever Food Solutions). De gerechten werden tijdens de finale niet alleen beoordeeld op smaak en presentatie, maar ook op de creativiteit, het verhaal achter het gerecht, de praktische inzetbaarheid én de satésaus zelf. De basis voor satésaus was voor elke deelnemer Calvé Satésaus. Hier konden zij naar eigen wens smaak- en presentatievariaties mee maken.

 De winnaar
Het winnende gerecht verraste de jury:  ‘De smaken waren fantastisch en kwamen terug in de presentatie. Je proeft exact wat je op het bord ziet liggen. Ook waanzinnig leuk: Remko gebruikte rode kool bij zijn saté. Een Nederlands product maar een erg mooie combinatie met de rest van het gerecht. De saus was heel mooi van structuur,’ aldus Van Loo. Remko Wols was verrast toen hij als winnaar uit de bus kwam. ‘Ik heb vaker meegedaan met wedstrijden maar nog niet gewonnen. Met mijn gerecht wil ik een brug slaan tussen Indonesië en Nederland. De basis van het recept komt van Daniëlle Werkman, een van oorsprong Indonesische dame, met eenzelfde passie voor koken. Ik heb hier een eigen, Nederlandse draai aangegeven.’

 

Reageer op dit artikel