GaultMillau België:  L'Air du Temps heeft Chef van het Jaar

GaultMillau België:  L'Air du Temps heeft Chef van het Jaar

GaultMillau België heeft de chef van sterrenrestaurant L 'Air du Temps, Sang-Hoon Degeimbre, gekroond tot Chef van het Jaar. De beste Belgische restaurants blijven Hof van Cleve van Peter Goossens en Bon-Bon in Brussel van Christophe Hardiquest met 19,5 punten op een maximum van 20.

In België is de GaultMillau-gids deze week voor de dertiende keer uitgekomen.

Hof van Cleve levert met Mathieu Vanneste ook de beste sommelier. In De Wulf, Hertog Jan en Comme Chez Soi behouden hun score van 18,5 punten, en ook voor De Karmeliet van Geert Van Hecke - dat in de gids van 2015 een vol punt werd teruggezet - blijft staan op 17 punten.

Drie restaurants verwerven dit jaar een derde koksmuts met een score van 17/20: La Source in Lanaken, La Paix in Brussel en Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem.

Nieuwkomer met 17 punten

Het Brusselse La Villa in the Sky maakt haar entree in de gids met een score van 17/20. Marcello Ballardin van Oak in Gent, Cédric Delsaut van Bienvenue Chez Vos in Namen en Maxime Colin van Villa Lorraine in Brussel bestempelt GaultMillau als Beloftes van het Jaar. In België Jonge Topchefs genoemd.

Chef van het jaar

De Koreaanse kok Sang-Hoon Degeimbre, geadopteerd door een Belgische familie toen hij vijf was, werd verkozen tot chef van het jaar. Hij opende in 1997 zijn restaurant L’Air du Temps. Zijn inventieve keuken met Aziatische en moleculaire accenten sloeg aan en vergaarde twee Michelinsterren. Recent opende hij een nieuwe zaak waar hij alleen eten in kommetjes serveert.

'Je hebt chefs die (soms) open deuren intrappen, en je hebt er andere die, als ze eenmaal geopend zijn, ze open houden voor anderen. Sang-Hoon Degeimbre maakt deel uit van beide categorieën', aldus Philippe Limbourg, hoofdredacteur van GaultMillau België.

Ontdekking

Restaurants Bistro Racine in Braine-le-Château, La Femme du Sommelier in Brussel en Brasa in Knokke-Heist zijn de ontdekkingen van het jaar.

Gastheer van het Jaar

Thomas Schmidt van Brasserie Boulevard in Sint-Martens-Latem werd verkozen tot gastheer van het jaar, de beste brasserie keuken heeft Silo's in Boortmeerbeek en de titel van beste gastro-bistro gaat naar Ogst in Hasselt.

De restaurants met de beste verhouding prijs-kwaliteit zijn Visbistro Mojo in Antwerpen, Wine Bar Sablon des Marolles in Brussel en La Garrigue in Eghezée.

Mooiste terras

Het mooiste terras vindt u bij Vivendum in Dilsem-Stokkem, de beste wijnkaart behoort toe aan Roosenberg in Waasmunster en voor het beste dessert moet u reserveren bij de Schone van Boskoop in Boechout. 'Aziaat van het Jaar' is l'Esprit Bouddha in Gosselies, 'Italiaan van het Jaar' Lucana in Wanze.
In totaal worden meer dan 1.100 restaurants besproken in de Belgische GaultMillaugids, waarvan 126 nieuwe adressen.