Han Everts, Aubergerie: 'Bib Gourmand door bewust prijsbeleid'

Han Everts, Aubergerie: 'Bib Gourmand door bewust prijsbeleid'

Han Everts van De Aubergerie in Amersfoort noemt zijn nieuwe Bib Gourmand, maandag 9 november gekregen van Michelin, 'een mooie eer naar werken. We hebben hier hard voor gewerkt en bewaken onze prijs/kwaliteit heel goed.'

De prijs-kwaliteit bewaken doen ondernemers Han en Ingrid Everts van De Aubergerie door heel bewuste keuzes te maken welke ingrediënten ze inkopen of juist niet. ‘Wij kiezen wellicht voor minder voor de hand liggende producten, zoals piepkuiken. Iets minder gangbaar. Maar met vakmanschap en kunde maak je er iets heel moois van. De sky is de limit wat dit betreft.’

De voorliefde van Everts gaat uit naar alles wat in en rondom water groeit. ‘Vis heeft de overhand bij ons. Daar ligt mijn passie. Mijn signature gerecht is er een met een combinatie van diverse bereidingen van langoustine: rauw, halfgaar, krokant, een soepje. Het staat nu even niet op de kaart, maar op verzoek van gasten komt het er wel weer op.’

Han Everts bracht maandag 9 november door op de Gastronomie beurs in Utrecht. ‘Een oase van felicitaties! Echt overweldigend. Dat doet een mens natuurlijk goed. We hebben hier keihard voor gewerkt.’

Inspecteur

‘De inspecteur van Michelin zei dat hij per toeval bij ons terechtkwam… Daar had ik al mijn twijfels bij’, lacht Everts. ‘Hij at een gerecht met schol en was daar zeer tevreden over. Hij liet formulieren achter en op dat moment zei ik wel tegen mijn vrouw ‘Het zou toch fantastisch zijn wanneer we vermeld worden’ maar met een Bib hield ik echt geen rekening.’

De Aubergerie bestaat 6,5 jaar en Everts zegt ‘de laatste vier jaar op het huidige niveau’ te koken.

Bekijk hier de lijsten:
Het totale overzicht Bib Gourmands 2016
De vervallen Bib-Gourmands
De nieuwe Bib-Gourmands